Et kappløp mot teknologien - Maylinn Gullmark
Et kappløp mot teknologien

Et kappløp mot teknologien

Det er vanskelig å sette seg ned og få all informasjon og alle tanker ned på en konsis og oversiktlig måte. Teknologi og hvordan det påvirker fremtiden er så utrolig omfattende at det rett og slett er litt vanskelig å “wrap my head around it”.

https://www.youtube.com/watch?v=opdc8hQN0ew

En ting som iallefall er sikkert, er at verden er i konstant endring. Helt fra dagens morgen har mennesker strebet etter å utvikle og forbedre hverdagen. Med denne utviklingen har vi også vært nødt til å tilpasse oss, om og om igjen. Som foreleser Arne Krokan sa, kan vi se for oss teknologiens utvikling som en bratt kurve, hvor utviklingen skjer raskere og raskere med tiden.

Om du tenker over det, har det allerede skjedd store forandringer, som vi nå har tilpasset oss. Tipping i butikk, eller reisebyråer er nærmest ikke eksisterende lengre, da vi ved få tasteklikk kan bestille reiser eller kjøpe lottokuponger fra hvor enn vi er. For bare noen få år tilbake var det fremmed å gjøre slike «enkle» ting over nett, men nå er det en helt vanlig del av hverdagen. Bare nettet i seg selv var et nytt forbruker fenomen på denne tiden, og idag er det, det mest brukte verktøyet vi har.

Med teknologi utviklingens stadig økende hastighet kan vi nesten si at fremtiden egentlig skjer her å nå. 3D-printere, Google briller, Bitcoin og Blockchain er bare eksempler. Det er også så mye som ikke er implementert i samfunnet enda, som for eksempel selvkjørende biler- men teknologien er der allerede. Dette er alle utrolige oppfinnelser, som på mange måter kan gi store fordeler. På den andre siden kan vi stille oss spørsmålet om vi klarer å følge med. For jo raskere den teknologiske utviklingen skjer, des raskere må vi mennesker være i stand til å tilpasse oss- nærmest som et kappløp mot teknologien. Hvor er det punktet vi ikke klarer å henge med lengre, og AI (kunstig intelligens) virkelig tar oss igjen? Evt hvordan forhindre at de tar oss igjen?

Jeg vil gjerne høre hva du mener om hvordan den teknologisk utvikling vil påvirke fremtiden! Legg igjen en kommentar og del gjerne for flere synspunkter.

 

Inspirasjonskilder til dette innlegget;

https://www.youtube.com/watch?v=opdc8hQN0ew
https://www.youtube.com/watch?v=gWmRkYsLzB4
https://www.youtube.com/watch?v=b7CP48XIWoA

Please follow and like us:

4 kommentarer til «Et kappløp mot teknologien»

 1. Du sier at mye blir «forenklet» ved å flytte ting som tidligere krevde menneskelig arbeidskraft over til data. Jeg er enig med den påstanden, i og med at det gjør det billigere for bedriftene og enklere for brukeren å gjøre ting på deres måte. Men siden du fokuserer så mye på det positive med ny teknologi så lurer jeg på om du har forslag på noen negative sider ved teknologiens utvikling også. Hva du tenker om det etiske i all denne nye teknologien?

  For eksempel forsvinner mange arbeidsplasser til fremtidens teknologi. I tillegg blir det nå innført gebyrer å få utført tjenester for seg som tidligere var gratis, men hvis man gjør det selv over nett er det ingen gebyrer. Dette ekskluderer jo de menneskene som ikke har tilgang eller kompetanse til å benytte dette tilbudet, og skaper et teknologisk skille i samfunnet. Et eksempel på dette ville vært banken. Å fysisk gå i banken kan bringe gebyrer fordi man bruker tiden til bankens ansatte, og de prøver å oppfordre alle til å bruke nettbank. Hva da med eldre mennesker, som gjerne ikke har kompetansen til å bruke nett? Er det rettferdig at de skal måtte betale mer enn andre?

  Andre ting som er verdt å tenke på er teknostress (at man føler man hele tiden må være oppdatert på alt), mobbing gjennom bruk av teknologi som sosiale medier, overvåkning av enkeltindivid ved bruk av teknologi og hvor lett det er å gjøre kriminelle ting, som for eksempel piratkopiering.

  Jeg mener selv at utviklingen av teknologi er veldig bra, og jeg tror den kan gjøre oss veldig mye mer godt enn vondt, men det er som du sier viktig at vi ikke lar den løpe fra oss. Hva mener du med at den kunstige intelligensen kan ta oss igjen?

  1. Takk for god tilbakemelding!

   Som du sier er det ikke bare positive sider ved den nye teknologien. At mange jobber vil bli erstattet er et faktum vi i fellesskap på ta stilling til. Det kreves en helomvending av infrastrukturer for å kunne tilpasse seg til de hyperteknologiske oppfinnelsene som allerede/snart kommer ut i verden. Jeg tror at kunstig intelligens kan ta oss igjen, om de ikke allerede har det. Det er derfor viktig at vi finner nye måter å tilpasse oss rundt den nye teknologien som kommer frem. Her er det viktig å få frem mennesker med åpne sinn og innovativ tenkning, og selvfølgelig klare å dra med seg etternølerne.

 2. Hello ,

  I saw your tweets and thought I will check your website. Have to say it looks very good!
  I’m also interested in this topic and have recently started my journey as young entrepreneur.

  I’m also looking for the ways on how to promote my website. I have tried AdSense and Facebok Ads, however it is getting very expensive. Was thinking about starting using analytics. Do you recommend it?
  Can you recommend something what works best for you?

  Would appreciate, if you can have a quick look at my website and give me an advice what I should improve: http://janzac.com/
  (Recently I have added a new page about FutureNet and the way how users can make money on this social networking portal.)

  I wanted to subscribe to your newsletter, but I couldn’t find it. Do you have it?

  Hope to hear from you soon.

  P.S.
  Maybe I will add link to your website on my website and you will add link to my website on your website? It will improve SEO of our websites, right? What do you think?

  Regards
  Jan Zac

  1. Hi! Thank you for your feedback 🙂 I would absolutely recommend Google analytic, and to use SEO.

   I will have a newsletter up and woorking soon, so stay tuned 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.