Fremtidens butikker - Maylinn Gullmark
Fremtidens butikker

Fremtidens butikker

Har du handlet på nett i det siste? Å handle på nett blir mer og mer vanlig.

Det er ikke til å legge skjul på at nettbutikker allerede har påvirket de fysiske butikkene. Men ser vi for oss en verden uten butikker 10 år frem i tid?

Nettet tilbyr helt klart mange fordeler. Transaksjonskostnader senkes og mulighetene sprer seg på tvers av landegrenser. Likevel åpner verdens største netthandel, Amazon, en fysisk butikk.

The Showroom Syndrome
BI skriver at butikkenes rolle er i ferd med å endre seg. Før kom man til butikken for rådgivning og kjøp, nå går mange til butikken for å se og prøve- for så å bestille på nett. Åpenbart er ikke dette særlig lønnsomt for butikkene, og er et tydelig tegn på at butikkene ikke lengre gir kunden det de er ute etter.

Lever den beste kundeopplevelsen
Butikkene er nødt til å finne seg en ny rolle på markedet. Kundene venter på den ultimate butikk/shopping opplevelsen som kombinerer effektivitet, bekvemmelighet, opplevelser og umiddelbare belønninger, skriver BI. Før butikkene klarer å tilfredsstille dette, vil de fortsatt forbi Showroom.

Skillet mellom digital og fysisk butikk forsvinner
Å være en fysisk butikk uten en betydelig digital tilstedeværelse vil være svært utfordrende. Forbrukere forventer å finne deg på nett, om du ikke er der vil du heller ikke eksistere for mange. Å digitalisere de fysiske butikkene, vil være en vesentlig del av fremtidens butikker. Som klesbutikk vil du kanskje bare ha ett eksemplar av et plagg i butikken, kun for å føle og ta på, mens produktet blir bestilt digitalt.

Amazon er allerede tidlig ute, ved å øke effektiviteten for forbrukerne ved å slippe kasse-systemene. Her kan de bare plukke produktene de vil ha, og forlate butikken.

Mobile løsninger og droner
Droner ser også ut til å være en viktig del av fremtidens butikk-løsninger. Hvor lenge vi er villig til å vente produktene blir kortere og kortere. Amazon har derfor begynt å snakke om drone-levering innen 30 minutter. Hvor greit hadde ikke det vært?

Futurism har laget denne videoen som viser hvordan fremtidens butikker kan være mobile. Altså butikker på hjul. Den viser hvor mange forskjellige måter en slik butikk på hjul kan fungere. De kan fungere som alt fra kollektiv transport, til butikker, til restauranter. Kanskje du i fremtiden kan få butikken rett utenfor døren din?

Konklusjon
Fysiske butikker kommer alltid til å være en viktig del av handle opplevelsen. Vi har sosiale behov å tilfredsstille, samtidig som at å føle og ta på produkter ofte er en svært vesentlig del av prosessen. Butikkene vil gjerne ikke være som de er i dag, men de vil nok ikke forsvinne fra gatene på en veldig god stund.

 

Ressurser:

https://www.bi.no/forskning/business-review/articles/2013/07/butikkenes-nye-rolle/
https://www.forbes.com/sites/forbescommunicationscouncil/2017/06/20/the-future-of-retail-how-well-be-shopping-in-10-years/3/#42ace6d553d5

Please follow and like us:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.