Hvordan bli funnet på nett med SEO - Maylinn Gullmark
Hvordan bli funnet på nett med SEO

Hvordan bli funnet på nett med SEO

En søkemotors jobb er å gjøre det enkelt for oss å finne det vi leter etter.

Så la oss se på det på denne måten…

Søkemotorens mål er å hjelpe folk å finne det de leter etter. Så om du kan hjelpe søkemotoren å forstå at du er det søkerne leter etter, da har du et godt utgangspunkt. Ved å hjelpe søkemotoren å finne og forstå nettsiden din, øker du også din posisjon i organiske søk (ikke betalt plassering). Dette er altså hva vi kaller søkemotoroptimalisering eller SEO.

Hvordan nettsiden din vises i søkeresultatene påvirkes av forskjellige faktorer. Hovedsakelig påvirkes det av ordene du bruker på siden din, men også av hvor mange nettsteder som er koblet/linket til deg.

SEO med 4 enkle steg:

  1. Keyword research: Det første du må gjøre er keyword research, altså å finne ut hva dine potensielle kunder søker, når de søker etter produkter/service/innhold relatert til ditt. Relevanse er et viktig nøkkelord her.
  2. Implementer: Når du har funnet gode søkeord, implementer dem på siden din.
  3. Evaluer: Etter en stund kan du søke opp søkeordene og se hvor i resultatene du kommer. Dette er en god måte å finne ut hva som fungerer og hva som ikke fungerer for deg. Jo høyere opp i søkeresultatet du kommer, jo bedre er det!
  4. Optimaliser: For produktene/innholdet som ikke fikk god respons i søkeresultatet, har du muligheten til å gå inn og endre. Ikke vær redd for å prøve deg frem og gjøre endringer underveis.

Det er svært viktig å være oppmerksom på at SEO ikke er noe som gir deg umiddelbare resultater. Det er derfor lurt å være tålmodig. At du ikke dukker opp i søkeresultatene med en gang, betyr nødvendigvis ikke at du ikke har lykkes. Det tar gjerne litt tid for søkemotoren å gå igjennom og vurdere relevanse.

Søkemotoroptimalisering er heller ikke noe man blir «ferdig» med. Det skjer alltid endringer. Trender kommer og går, søkere endrer atferd og søkemotorer utvikles og endres hele tiden. Å være oppdatert og å hele tiden jobbe med å optimalisere er derfor viktig om du ønsker gode organiske søkeresultater.

 

Ressurser:
Google digital garage

 

Please follow and like us:

4 kommentarer til «Hvordan bli funnet på nett med SEO»

  1. Tilbaketråkk: Først hos søkemotorene | Kristian Østlie | Kristian Østlie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.